fredag 30. april 2010

Eliksir

1. Filmen handlade om 4 invandrare som går i samma skola. En dag får han en flaska med posten innehåller den ett grönt elixir. Han smakar innehållet och blir blond och smart. Den andra smakar på den nästa dag, och de blir också blond och smart. Han får först ett textmeddelande till sin mobil som kommer från ett tal som är oändligt långt. Som kontaktas av polisen kallar de den långa nummer och sedan ringa alla telefoner i alla svär. De 4 pojkane måste lova och stoppa att tillverka och sälja elixir.

2. Jag tycker att filmen var mycket ironiskt, eftersom det är omöjligt att skapa ett elixir, som gör dig blond och smart. Och de 4 pojkar i skolan lämna in en sådan elixir och sälja det till alla invandrerne i landet. Jag tror att filmen handlar om invandringen. Och att alla är lite skyldiga att invandrare är svenska. Det är lite så att alla telefoner samtal tror jag, eftersom alla är medbrottslingar i det faktum att alla är svenska.

fredag 23. april 2010

handlingsreferat

historien er fra sør-amerika, og handler om en fattig liten gutt som fanger sommerfugler og gir dem bort til faren som forbreder dem for salg. gutten heter Miño. en dag er det en grønnsakshandler som er opgitt på han som bestemmer over alle der, en rik slask fra amerika. han står å klager til alle. den slaskete amerikaneren er tilfeldig vis der, og det blir slåsskamp.
Miño løper til faren og skriker at sersjanten hadde knust hodet til grønnsakshandleren som en kokosnøtt.

en dag kom det nye lyder til jungelen. hørtes ut som maskiner. det kommer en buss, og der er det noen som forteller om lydene: det står noen voldsomme maskiner som spyr ut røyk. mange trær er blitt kuttet ned, og de graver i jorda. de finner ut at det er olje i jorda. det blir sent noen menn for å snakke med maskin folkene, for de mener det er dems jord, og dems olje. señora fortesa er helt stum, hun er moren til Niño det er fordi hun ble voldtatt av noen amerikanere for 4 år siden, som kom i en jeep.

hovetpersjonen, Miño er en liten tynn gutt. veldig nysjerrig, og frisk og sprek.han har. det er tydelig da han flyr rundt i jungelen og fanger sommerfugler. og er nysjerrig på alle sommerfuglene som kanskje ikke er oppdaget enda.

miljøer utspiller seg i sør-amerika. i en varm og fuktig jungel. en fattig landsby, og en stor jungel.

fortelleren er en persjon som tenker seg inn i Niños situasjon, nesten som jeg fortelling, men en annen som vet hva han tenker føler eller sier. eksempler kan være: "Miño ser opp i trekronene og tenker at det kan finnes flere typer sommerfugler som ikke er oppdaget enta, tenk hvor rik faren blir hvis han kommer hjem med en u-oppdaget sommerfugl" fortelleren vet allt Miño tenker, og noe som noen andre tenker, men det er litt begrenset. han vet allt hva som sjer og kommer med innspill der han vet hva persjonene tenker.

-miño dreper svinet kabura, som han trur er  han som har svindliet hele landsbyen.